10:00

Rozpoczęcie Konkursu - powitanie gości, przedstawienie jury, zawodników oraz sponsorów, prowadzenie Maja Popielarska i Tomasz Purol
(Restauracja)
10:20 - 10:50

"Piąta ćwiartka w stylu fine dining" - autorski pokaz kulinarny` Magdaleny Ossowskiej, Nowicki Naturalnie (Sala Grunwald)
11:00 - 11:20

"Sport i zdrowa dieta sposobem na szczęśliwe życie szefa kuchni " - Paweł Salamon - szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, maratonista i Filip Cwojdziński- szef kuchni Restauracji TU, bokser w rozmowie z dietetyk Alicją Jaworską - Piasecką, (Sala Grunwald)
11:30 - 11:50

Serwis dań konkursowych (Restauracja)
12:00 - 12:30

"Podroby /Jajko / Szczaw" - autorski pokaz kulinarny Dawida Łagowskiego, szefa kuchni w hotelu Ilonn, (Sala Grunwald)
12:30 - 12:50

"W parze" spotkanie autorskie z Kurtem Schellerem i Grzegorzem Gniechem poprowadzi Maja Popielarska
13:00 - 13:10

"Jak ukręcić idealny Majonez?" - zademonstruje Paweł Rozmiarek, szef kuchni Platinum Palace (Sala Grunwald)
13:20 - 13:40

"Poznań w Michelinie ! Korzyści wpisania miasta Poznania do słynnego Przewodnika Michelin:" - rozmowa z Jędrzejem Solarskim(zastępcą Prezydenta Miasta Poznania), Janem Mazurczakiem (PLOT) i Michałem Juterem (A Nóż i Widelec), rozmawnia Joanna Ochniak (Organizator
Wielkopolski Kucharz Roku - Konkurs im. Rafała Jelewskiego)
13:30 - 14:30

Lunch dla wszystkich gości (ogród) Mistrzowski pokaz BBQ w wykonaniu Macieja Grubmana, Premiera Zupy Rybnej z Zielenicy, Food Truck Piekarni Inter Europol
13:40 - 14:00

Serwis dań konkursowych (Restauracja)
14:30 - 15:00

"OVO znaczy JAJKO " - pokaz cukierniczy Michała Doroszkiewicza, Mistrza Świata Cukiernictwa, właściciela cukierni OVO
15:00 - 15:15

"Moje UMAMI" - spotkanie autorskie z Joanną Brodzik , poprowadzi Tomasz Purol (Ogród)
15:20 - 15:40

Serwis dań konkursowych (Restauracja)
16:10

Wspólne zdjęcie (Ogród)
Dodatkowo na stoiskach naszych Partnerów pokazy i degustacje, jak na prawdziwy Kulinarny Festiwal przystało, ZAPRASZAMY!!!